Vaxning på salong

vaxning på salong

Varför vaxa sig på salong?

Har du valt en bra salong som har en avslappnad miljö med duktiga hudterapeut så spar du mycket tid och möda. Resultat är oklanderligt och det är helt klart värt dom där extra kronorna. En salong som länge utfört vaxning i Malmö, Göteborg & Stockholm är Clinic Divine.

Hur skiljer sig en bra salong från en dålig?

En bra salong har två viktiga egenskaper. Det ena är hudterapeuten. Det första du märker är deras bemötande. Det ska vara vänligt och professionellt. Särskilt viktigt är det eftersom du som kund kommer att klä av dig inför din hudterapeut. Du ska känna dig trygg och omhändertagen. När hudterapeuten vaxar dig ska de använda engångsspatlar och steriliserade pincetter. Det är dyrare för salongen men det mest hygieniska för dig som kund. Se även till att din hudterapeut har en ordentlig utbildning och SHR-examen (Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation). En kvalitetsstämpel är också om de är medlemmar i SHR. Det kan du undersöka här. En bonus är om hudterapeuten har ett CIDESCO-diplom som är ett bevis för att din hudterapeut får jobba utomlands. Den andra egenskapen är salongens utformning. En luftig och ren miljö ger dig som kund den mest avslappnade vaxningen. Kan du slappna av under din behandling så gör det oftast mindre ont när du utför din vaxning.

Hur ska du hitta en bra salong som vaxar?

Börja med att fråga de runt omkring dig. De som har varit på en bra salong byter sällan och kan ge dig rekommendationer. Titta in på olika salongers hemsidor och klicka runt och se om de ger ett professionellt intryck. Har de mycket information? Ger salongen till och med en garanti på att det blir bra? Det är några bra kännetecken. Använder de professionella vaxprodukter? Ett annat sätt är att läsa vad det står på olika skönhetsforum. Har de någon att rekommendera? Om du inte hittar något om en salong nära dig så ställ en fråga om salongen på forumet så kommer du snart att få ett svar. Börja med att titta igenom de salonger som finns listade här på Allt om Vaxning.

Om resultatet blir dåligt?

Även en hudterapeut kan ha en dålig dag. Om ditt resultat blir oönskat eller att du fått ett dåligt bemötande bör du kontakta salongen direkt så att de kan åtgärda sina misstag och därmed bli upplysta om att de har slarvat. De kan då bättra sig så att det inte händer igen. Om det är första gången du vaxar dig är det svårt för hudterapeuten att ge dig ett 100% hårfritt resultat. Hårsäckarna har 3 olika växtfaser. Första gången du vaxar dig så befinner hårsäckarna sig i mitten av alla växtfaser. Efter vaxning så kommer några hårstrån att fortsätta att växa eftersom de inte hade nått hudytan vid vaxningstillfället. När du sedan upprepar din vaxning så kommer även dessa att följa med. Det viktigaste är att du som kund får reda på denna information så att du är medveten om det. En duktig hudterapeut tar sig tid att ta bort de resternade hårstråna som inte går att få bort med vaxet med en pincett. Du som kund har all rätt att få den service och det resultat som du betalar för. Se därför till att få pengarna tillbaka eller en ny gratis tid för att rätta till felen. En bra salong ger dig detta utan att du ska behöva fråga efter det om de vet att de har gjort ett misstag. Var inte rädd för att ringa och säga till om det har blivit ett fel. Om salongen inte får veta om sitt misstag kan det hända andra och de har inte chans att bli bättre. 

Att tänka på inför ditt besök på salong

Fråga när du bokar din tid vad du skall tänka på innan du kommer. Ofta gäller det att vänta två till tre veckor efter rakning för att få ett bra första-gången resultat. Undvik att ta medicin som innehåller acetylsalicylsyra då det ökar blödningen i huden. Vissa mediciner kan även göra huden känslig på andra sätt. Försök även att undvika alkohol eftersom även det ökar blödningen i kroppen. Följden kan bli rodnad som då håller i sig längre än vanligt och huden blir extra känslig.

Att tänka på efter ditt besök på salong

När det gäller vaxning skall du undvika att sola, bada och smörja med hudcreme på ca 24 timmar. Hårsäckarna är öppna och det kan komma in bakterier som kan irritera huden. Du ska även försöka undvika träning det första dygnet eftersom salterna som kommer ur kroppen när man svettas kan irritera hårsäckarna. Använd rekommenderad efter-vaxolja till ben och dylikt och kroppspuder till bikinilinjen och efter en brasiliansk vaxning.