Brasiliansk vaxning själv hemma

brasiliansk vaxning hemma

De flesta hudterapeuter avråder från att själv göra en brasiliansk vaxning och tycker att man ska göra det på en salong med stor erfarenhet. Eftersom det ändå finns produkter för att göra det i hemmet så har vi valt att låta panelen göra det under övervakning av en hudterapeut från Clinic Divine med många års erfarenhet av vaxningar och framförallt brasilianska vaxningar.

Varför du inte ska göra en brasiliansk vaxning själv

Huden är extra tunn och känslig vid intimområdet. När man vaxar brasilansk vaxning behöver man ta små bitar i taget och fixera huden extra mycket vilket kan vara svårt när man skall göra det själv. Det är också svårt att se och komma åt ordentligt. Håren växer åt många olika håll i området och det krävs precission för att lägga på vaxet och en enorm kraft som är svår att få när du rycker själv. Efterssom huden som sagt är mycket tunn och känslig kan det vara svårt för ett otränat öga att avgöra om man kan och vilken temperatur man kan använda på vaxet. Det kan också vara så att du måste lägga vax två gånger på samma ställe och det är även där svårt att avgöra om det är möjligt utan att skada huden.

Vaxpanelen testar brasiliansk vaxning

Andrea Brazilian Wax

andrea-brazilian-waxDet här är ett vax som är snällare för intima delar. Vaxpanelen som består av Anna Weman och Johanna Söllscher hade båda svårigheter att aplicera vaxet eftersom det är svårt att se var man ska stryka på det. -Det är svårt att handskas med vaxet eftersom det är svårt att få det att mjukna och därmed svårt att ta upp ur burken och applicera. Vaxet stelnar väldigt snabbt medan du vaxar vilket gör att man får långa trådar som följer efter. Anna förklarar vidare. -När du efter mycket besvär och kladd lyckats applicera vaxet på rätt ställe och rycker så följer håret med väldigt bra. Men aj vad ont det gjorde. 
-Instruktionen som medföljer är väldigt svår att följa, fortsätter Johanna och håller med om att håret följer med men du ser inte riktigt vad det är du rycker bort. -När du väl är klar så har du vax överallt på kroppen. Spateln går inte att rengöra efter användning vilket innebär att man enbart kan använda vaxet 2 gånger. Det följer nämligen med 2 st spatlar. 

Tid för att vaxa brasilianskt: ca 30 minuter
Pris: Ca 130 kronor 

Gör så här:
  1. Desinficera händerna
  2. Rengör det område som ska vaxas med tvål och varmt vatten. Torka torrt noga.
  3. Klipp håret till ca 6 mm längd.
  4. Stryk på den medföljande Pre-Epilation oljan för att lugna och preparera huden för vaxningen.
  5. Skruva av locket på burken och värm vaxet i mikrovågsugnen med full effekt. Full burk 60 sek, 3/4 burk 45 sek, 1/2 burk 30 sek, 1/4 burk 15 sek. Tiderna är baserade på en 1100 Watt mikrovågsugn. Om vaxet är för tunt och rinnande så är vaxet för varmt. Vaxet ska vara krämigt. Kontrollera med fingerspetsen om temperaturen är behaglig.
  6. Doppa spateln i mitten av burken och torka av ena sidan av spateln mot burkens kant.
  7. Applicera vaxet i hårets växtriktning på ett litet område åt gången.
  8. Låt vaxet svalna på huden tills det är mjukt och smidigt.
  9. Håll huden spänd med ena handen. Lyft änden på vaxet med fingret på den andra handen. Ta tag i vaxet nära huden och avlägsna vaxet med en snabb rörelse i hårets motsatta växtriktning. Vaxa EJ på samma område mer än en gång. Då kan huden brista.