Brasiliansk vaxning på salong

brasiliansk vaxning pa salong

Eftersom brasiliansk vaxning är svårt och tidskrävande att göra hemma rekommenderar vi att göra det på salong. Du skall vänta ca 10-14 dagar efter rakning om det är din första gång och ca 4-5 veckor mellan varje vaxning om du gör regelbundet. Då blir resultatet bäst. Terapeuten tar in dig i ett rum och du får klä av dig nertill. Detta kan kännas obekvämt i början men tänk på att detta är deras yrke och för terapeuten en självklarhet att göra. Är det en erfaren terapeut så kommer hon själv att vara avslappnad vilket hjälper dig att slappna av. Du kommer snabbt känna att det inte är så farligt och tillslut kommer du och den som gör din brasilianska vaxning kunna prata avslappnat och du kommer inte längre känna att det är obekvämt. Clinic Divine är en kedja som utför brasiliansk vaxning i Stockholm, Malmö och Göteborg

Är det inte pinsamt?

Många vi har talat med känner att de tycker att det är jobbigt att klä av sig inför en främmande människa, speciellt första gången. Samtidigt säger de efter avslutad vaxningen att det inte alls var jobbigt så fort behandlingen var i gång. Hudterapeuten gör det här flera gånger om dagen och att det inte finns något som hon inte har sett. Så tipset till dig som tycker att det är jobbigt är att bara slappna av och tänk på de tusen behandlingar som hon har gjort innan. Hudterapeuten fokuserar på håret som ska bort och inte på dig som naken. En duktig hudterapeut är även bra på att få dig att slappna av och så fort behandlingen har kommit igång så diskuterar ni olika samtalsämnen och du glömmer mer eller mindre bort att du ligger där naken nertill.

Gör det ont med brasiliansk vaxning?

Vid din första vaxning gör det alltid ondast då håren aldrig har blivit ryckta med roten innan och din hud är ovan vid denna typ av smärta. Efterföljande vaxning är håren lite tunnare efterssom de inte får sitta i hårsäcken lika länge och växa sig lika grova. Alla hår har heller inte vuxit ut, därmed är hårväxten glesare. Detta pga att håren växer i olika faser. Du är också mer bekväm och vet vad som komma skall och är inte lika nervös och spänner dig inte på samma sätt.

Skiljer vaxet och arbetsmetoderna sig mellan olika salonger?

Det kan var stor skillnad på vax och salongernas metoder. De finns de som vaxar hellre än bra och de som har en gedigen utbildning. Oftast är det inte vaxet som avgör om det blir ett bra resultat utan om den som utför vaxningen behärskar tekniken den jobbar med. Vid brasiliansk vaxning finns det två huvudmetoder. Den ena är en metod som utförs med varmvax, alltså ett vax som man applicerar med en spatel mot hårets växtriktning. Man väntar sedan på att det skall stelna och sedan rycker man bort den lilla kakan mothårs. Den andra metoden är att använda sig av kallvax. Detta är ett vax som värms upp och stryks på med spatatel i hårets växtrikting. Det finns olika ingrediensbaser i både kallvax och varmvax. Varmvax kan också ha olika ingrediensbaser för olika hudtyper. Kallvaxer finns i allt från oljevax, titaniumdioxidvax till sockervax. Man lägger sedan en vaxremsa och rycker denna mothårs. Dessa två metoder är det vanligaste som utförs på salong. Det finns dock olika typer av vax som är bra och dåliga för hudtyper och det är viktigt att hudterapeuten har god kunskap och använder sig av rätt produkter. Vid vanlig vaxning använd ofta kallvax med olika ingridiensbaser, det vanligaste är naturell oljevax. Antingen används vaxvärmare och kasetter som man rollar på vaxet med eller så används lite större spatlar och vax i burk. Utomlands kan det förekomma varmvax till större områden, men detta ovanligt i sverige.